Pepper és Léna robotok köszöntötték a látogatókat a SzeBIT-en, Szeged legnagyobb IT-kiállításán

A jövő technológiájával találkozhattak azok, akik ellátogattak Kelet-Magyarország legnagyobb informatikai kiállítására. A SZEBIT-en Pepper és Léna a két intelligensrobot várta az érdeklődőket.
Szeged.hu

2022. május 19. 21:34

Pepper és Léna robotok köszöntötték a látogatókat a SzeBIT-en, Szeged legnagyobb IT-kiállításán

 

 

„Üdvözlöm a Szeged Televízió nézőit!” 

 

– Így köszöntöt az egyik kiállító cég Pepper nevű robotja az ötödik SzeBIT informatikai kiállításon a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Pepper bármilyen kérdésre készségesen válaszolt.

 

Idén egy újdonság, egy szociális robot is érkezett a rendezvényre, ami a Léna névre hallgat.

 

Balogh Marcell, a Netlife Robotics vezető fejlesztője a Szeged Televíziónak azt mondta, szociális robotokat és voice botokat fejlesztenek, hotelek recepcióiba, plázákba és mindenhova, ahol gyakori kérdések merülnek fel. Ezeket a robotok meg tudják válaszolni.

 

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben nem tudták megtartani az IT-kiállítást, így idén több nagy attrakcióval is készültek.

 

Tóth Gábor, a SzeBIT-et szervező PC Trade ügyvezetője arról beszélt, a gyerekektől a fiatalokon át az idősebbekig mindenkit szeretnének megszólítani. Ezért berendeztek az Informatika Történeti Múzeum segítségével egy retró kiállítást is.

 

A SzeBIT-en nemzetközi techóriások is képviseltették magukat, és egy olyan szoftvert és eszközt is láthattak az érdeklődők, ami az oktatást segíti.

 

Janik Gábor, az SKC Solution Kft. ügyvezetője a Szeged Televíziónak azt mondta, egy Wordwall-school módszertani csomagot hoztak Szegedre. A cég okostantermi megoldása, aminek része az okostábla és annak szoftvere, már 5000 tanteremben működik Magyarországon. Érdekesség, hogy a járvány előtt 70 ezren, a járvány kezdete óta viszont már 300 ezren használják oktatási szoftverüket.

 

A legtöbben a SzeBIT újdonságánál, a Gamer Cornernél, azaz a játékoknak fenntartott részen álltak, ahol élethű videójátékokat lehetett kipróbálni.

 

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!