Október már nem jelent automatikus győzelmet a dánok ellen: Pick Szeged–Aalborg Håndbold 29–41 (frissítve)

Nem lehet úgy csoportmeccset nyerni a Bajnokok Ligájában, hogy az irányítók és az átlövők kilenc gólt lőnek, ebből hetet akkor, amikor már minden mindegy volt, rohanni kellett az ellenfél után és esély sem volt az utolérésre. A vége kicsit méltatlanra sikerült, negyvenegy kapott gól, tizenkét gólnyi különbség...
Október már nem jelent automatikus
győzelmet a dánok ellen: Pick Szeged–Aalborg Håndbold 29–41 (frissítve)

Pick Szeged–Aalborg Håndbold 29–41 (15–17)

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló. Szeged, Pick Aréna, 5500 néző. Vezette: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák; ikertestvérek).

Pick Szeged: Mikler, Alilović – Bombač 1, Tønnesen 3, Gaber, Bánhidi 3, Bodó 2, Frimmel 4, Radivojević 2/2, Rosta 4, Miguel Martins, Garciandía 3, Blonz 1, Szita, Hegedűs, Šoštarić 6. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Aalborg Håndbold: Gade, Aggefors – Pálmarsson 1, Kløve, Barthold 10, Claar 2, Nielsen 4, Henneberg, Sandell, Hoxer Hangaard 6, Bjørnsen 6, Flodman, Møllgaard Jensen, Antonsen 1, Hansen 11/3. Vezetőedző: Stefan Madsen.

Hétméteresek: 2/2, illetve 4/3.

Kiállítások: 10 perc, illetve 4 perc.

 

Ha volt statisztika, ami a meccs előtt a kékek mellett szólt, akkor az az Aalborg elleni – októberben mindig legyőzte a Pick Szeged dán ellenfelét, íme:

  • 2010. október 10.: Pick Szeged–Aalborg 37–28,
  • 2014. október 12.: Aalborg–Pick Szeged 25–28,
  • 2019. október 13.: Aalborg–Pick Szeged 28–35,
  • 2021. október 27.: Pick Szeged–Aalborg 31–28.

 

A mérkőzés előtt a csapat vendégei voltak Szeged új úszócsillaga, Pádár Nikolett és edzője, Gellért Gábor. Majd Buday Ferencet interjúvolta Süli Róbert, aki annó húsz gólt dobott a Tisza Volán színeiben a Barcelonának.

 

Olcsó poén lenne megjegyezni, hogy először vezet a Pick Arénában Bajnokok Ligája csoportmeccsen női ikertestvér bírópáros, de ez egyrészt tényleg így van, másrészt tényleg nem emlékszem arra, hogy valaha ilyen megtörtént volna Újszegeden is akár. Ott a Kékes, Kékes páros volt rendszeres vendég.

 

1. félidő

Két szélsőgóllal kezdett a Pick: Šoštarićé klasszikus volt, Frimmel a rendezetlen dánok között kígyók kígyóznakot bemutatva lőtt gólt, 2–0. A nyitott védekezés a kilencesen egészen jól működött ez első percekben, az ötödik percben jutott csak el a szegedi hatosra a labda, akkor a befutó balszélső, Barthold, szépen betette Mikler mellett, amire mi is beállóból válaszoltunk, Bánhidi dobott gólt, 4–1.

 

 

A tizedik percben 7–4-re vezettek a kékek, Rosta kétszer is leindításból talált be, időt is kért emiatt Stefan Madsen. Fel is rázta csapatát, két dán gól után Radivojević lőtt be úgy egy hetest, ahogy csak ő szokta, a büntetőt Rosta harcolta ki, 8–6. Újra két gól 12–10-nél volt, Šoštarićhoz pattant egy blokkolt lövés, azonnal beugrott vele a hatosra, és lőtte Gade kapujába. JCP először a 25. percben kért időt, amikor egy véleményesnek tűnő ítélet miatt a komplett Pick Aréna a francia bírónőket fütyülte, nem a szépségükért. Ekkor 13–13 volt az eredmény, majd az időkérés után Hoxer Hangaard góljával először vezettek a dánok, 13–14, majd még egyszer ágyúzott a következő támadás végén is, 13–15. A 29. percben Tønnesen 2+2 percet kapott. A szünetre végül két gólos vendégelőnnyel mentek a csapatok.

 

 

Mit lehetett tenni ilyen helyzetben? Reménykedni.

 

2. félidő

Két Aalborg-gól csendesítette tovább a második félidő elején a Pick Arénát, másfél perc alatt lett 15–19 az állás. A 34. percben már becsületből ment minden: a kékek is előre, meg a szurkolás is, sőt, egyre többször fütyültek a szurkolók a sajátjaik játéka miatt. A 36. percben már hat góllal mentek a dánok, JCP időt kért, hátha, de jól jelezte a háthát, hogy az egy perces időkérést negyven másodperc alatt lezavarta. A 37. percben Mikkel Hansen cundere meg azt bizonyította, tudták a dánok, hogy itt nekik már nem lehet bajuk, 17–23. Nem tudták csökkenteni a különbséget a kékek Hoxer Hangaard minden lövése bepattant, 21–27. Ekkor Alilovićot levitte JCP, Mikler visszajött és harmincegy másodperc alatt négyet védett, kétszer Hansent, egyszer Claart és Nielsent, jött is egy dán időkérés. És jött egy mindent bele! a dobosoktól. Meg jött a befutó balszélső, Barthold, aki visszahozta a földre a Pick Arénát, 22–28. Itt tényleg vége volt.

 

 

Az utolsó tíz perc már tényleg csak garbage time volt, le kellett játszani, mert az ötvenedik percben nem lehetett lefújni a meccset. És kellett aggódni amiatt is, ne legyen tíz gól közte, lett végül, nem úszták meg a kékek, 29–39. És a negyven kapott gólt sem...

 

 

Voltak, akik fehér zsebkendőt lobogtattak. Ez mindenképpen túlzás, az viszont tény, a Bajnokok Ligája egyelőre nem a kékekről szól.

 

Füttykoncertben vonultak le Bodóék, 29–41.

 

Megpróbálták megtapsolni Bánhidiék a közönséget, de a szurkolók ma este nem szerették őket.

 

Értékelések

Juan Carlos Pastor: – Jól kezdtünk, de már az első félidő végét elrontottuk ott a kettő plusz két perces kiállítás megpecsételte a sorsunkat, akkor húztak el először jelentősebben, utána már semmi sem sikerült. Veszíthetünk, de ilyen vereséget nem szabad szenvednünk. Sokkal büszkébbnek kellene lennünk annál, hogy így kapjunk ki. Haza pályán ilyet nem lehet csinálni. Rengeteget dolgoztunk, nagyon akartunk, de nem tudtuk azt a tipikus Pick Szeged-karaktert megmutatni, ami ránk egyébként jellemző. A gyors indításokkal, nincs rá jobb szó, legyilkoltak minket. Nagyon sajnálom, hogy így kaptunk ki, sajnálom a közönségünket, szörnyen érezzük magunkat.

 

 

Stefan Madsen: – Nagyon elégedettek és boldogok nagyunk ezért a győzelemért. Sokkal keményebb volt a meccs, mint az talán kintről látszott. A második félidőben sikerült megbüntetnünk a Szegednek szinte valamennyi hibáját, ezen múlt a győzelmünk, ami az első volt Szegeden.

 

Bánhidi Bence: – Amit a pályán láthatott a közönség tőlünk, az nem szakmai kérdés. Széthullunk akkor, amikor átveszi az ellenfél a vezetést. Zsinórban négyszer egymás után ez történt. Nagyon sajnáljuk, egyelőre nem tudjuk, miért van ez az egész. Köszönjük a szurkolóknak, hogy kitartottak mellettünk. Valahogy ki kell jönnünk ebből az óriási mélységből.

 

Sebastian Barthold: – Megpróbáltunk a lehető legkompaktabban védekezni, és a gyors indításokból a lehető legtöbb gólt szerzeni, ezek a második félidőben nagyon jól működtek. Fantasztikus, hogy végül tizenkét góllal tudtunk győzni, nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre.