Prevenciós nap és véradás Petőfitelepen

Egészséges életmód-tanácsadással egybekapcsolták a véradást szombaton délelőtt Petőfitelepen. Hívnak és várnak mindenkit az eseményre, akit egy csöppet is érdekel az egészsége.
Bod Péter

2022. március 18. 11:44

Prevenciós nap és véradás
Petőfitelepen

Még időben elnevezéssel rendez prevenciós napot szombaton 10 órától az Alkotó Ifjúságért Alapítvány a Szent-Györgyi Albert Agóra Petőfi-telepi Művelődési Házában, amely 13 órakor zárul.

 

Az egészségtudatos életet célzó programon kívül véradásra is lehetőséget teremtenek a szervezők Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével.

 

A szervezők arra buzdítanak mindenkit, hogy látogassanak el a rendezvényre, és biztassák erre rokonaikat és ismerőseiket is. Főként azért, mert lehetőség nyílik a vérből kimutatható vizsgálatok elvégzésére, ami a betegségmegelőzés szempontjából döntő jelentőségű lehet.

 

A szombat délelőtti petőfitelepi programot színesíti, hogy rendezvény teljes ideje alatt kézműves vásárt és workshopot tart a helyi kézműveseket tömörítő közösség, a Magocska. A csoport nem kizárólag árusítja a kézműves termékeket, hanem segít azok elkészítésében.

 

 

A rendezvény védnöke Szénási Róbert önkormányzati képviselő.