Putyin hazaáruló – mondták orosz tisztviselők, majd az történt, amire gondol

Hírösszefoglaló az orosz–ukrán háborúból 2022. szeptember 10-én este.
Garai Szakács László

2022. szeptember 10. 22:09

Putyin hazaáruló – mondták orosz
tisztviselők, majd az történt, amire gondol

Donyecki erőfeszítéseikre koncentrálnak az oroszok

Az oroszok közölték, hogy a Donbasz felszabadítása érdekében úgy döntöttek, hogy csapataikat átcsoportosítják, hogy „fokozzák a donyecki irányú erőfeszítéseket”. A védelmi minisztérium azt is közölte, hogy a Donyeck irányába történő „átcsoportosítás” során az orosz csapatok légi, rakéta- és tüzérségi csapásokat mértek az ukrán hadsereg állásaira.

 

Szentpéterváron vannak olyan orosz tisztségviselők, akik szerint Putyin bűnöket követett el hazájukkal szemben – kihallgatta őket a rendőrség

Több orosz tisztségviselőt is beidézett a szentpétervári rendőrség, miután hazaárulással vádolták Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Szentpétervár Szmolnyinszkoje nevű kerületének helyi képviselői az orosz Állami Dumához fordultak, hogy Putyint – az általuk hazaárulásnak nevezett bűncselekmények miatt – vonják felelősségre, és mozdítsák el a hivatalából. A beidézett tisztviselők pénzbírságra számíthatnak.

 

Izjum újra ukrán kézen és övék Kupjanszk is

Az ukrán város körülbelül akkora, mint Hódmezővásárhely. Pár napja indítottak támadást érte az ukránok, az oroszok most hagyták el a települést. Az orosz védelmi minisztérium a fentebb már említett „átcsoportosítással” magyarázza az orosz katonák kivonulását.

 

 

A 27 ezer lakosú, Harkivtól mintegy 100 kilométerre keletre fekvő Kupjanszk a február 24-én indult orosz támadás óta megszállás alatt állt. A város fontos vasúti csomópontnak, nagy jelentősége volt az orosz hadsereg utánpótlásában.

Címlapon

mutasd mind