Rágalmazás miatt bűnösnek találta a Pesti Srácok két munkatársát a Pesti Központi Kerületi Bíróság

Az első fokú ítéletben megrovásban részesítette a bíróság a kormányközeli oldal újságíróit.
Kékes Viktória

2022. február 07. 13:28

Rágalmazás miatt bűnösnek találta a Pesti Srácok két munkatársát a Pesti Központi Kerületi Bíróság

Dr. Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje számolt be arról a Facebook-oldalán, hogy első fokon pert nyert a Pesti Srácok két újságírója, Füssy Angéla és Szarvas Szilveszter ellen. Czeglédy így fogalmaz:

 

Füssy Angéla és Szarvas Szilveszter propagandisták bűnösök rágalmazás bűncselekményében! Hosszú eljárás végére tett ma pontot az első fokon eljárt Pesti Központi Kerületi Bíróság: mindketten az általuk irt cikkekben rágalmaztak engem. Az évek során semmilyen érdemi védekezést nem tudtak kifejteni. Nyilván, hiszen pontosan tudták, hogy hazudtak rólam. Nem hagyom magam! Ebben biztosan lehettek.

 

 

Czeglédy egyébként rendszeresen nyeri a pereket a kormányoldalhoz köthető oldalakban időről időre megjelenő, őt lejáratni hivatott cikkek kapcsán. Legutóbb január 28-án számolt be arról, hogy egyszerre 21, a Mediaworks/KESMA csoporthoz tartozó lapot kötelezett a bíróság arra, hogy sérelemdíjat fizessen neki, mivel valótlanul és jogsértő módon állították azt, hogy elítélték egy hatmilliárdos költségvetési csalási ügyben.