Rosta és Alilovic vezérletével magabiztos győzelem: OTP Bank-PICK Szeged–Dabas KC 42–32 (19–16)

A siker a sok hiányzó ellenére sem forgott veszélyben és a Szeged magabiztosan győzte le a Dabas együttesét a Pick Arénában. Érdekesség, hogy ez volt a Pick első hazai bajnoki mérkőzése az idén.
Vass Imre

2023. március 04. 20:46

Rosta és Alilovic vezérletével magabiztos győzelem: OTP Bank-PICK
Szeged–Dabas KC 42–32 (19–16)

Bánhidire, Bodóra és Gaberre továbbra sem számíthatott Pastor edző, sőt szombatra Bombac is lebetegedett, így három akadémista - Krivokapic, Radvánszki és Varga – is újra lehetőséget kapott.

 

A Kékek már az első perctől kezdve uralták a mérkőzést, igaz az elején még szoros volt, de utána Blonz és Rosta vezetésével már három gólos szegedi előnnyel mentek szünetre a csapatok. 

 

A második félidő elején egy kicsit feltámadt a Dabas, de aztán hátul Alilovic, elől pedig Tönnesen, Radivojevics, Szita Zoltán és Rosta Miklós parádézott, így a végén fölényes, 42-32-es győzelmet aratott az OTP Bank-Pick Szeged.

 

A csapat legközelebb március 16-án, csütörtök a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Fejér-B.Á.L. együttesét fogadja a PICK Arénában. Tét a győri négyes döntőbe jutás.

 

OTP Bank - PICK Szeged–Dabas KC 42–32 (19–16)

K&H férfi kézilabda liga., 17. forduló. Szeged, PICK Aréna, 1707 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.

OTP Bank - PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 7/1, Tönnesen 7, Martins 2, Rosta 8, Mackovsek 3, Blonz 7. Csere: Mikler, L. Krivokapics (kapusok), Garciandía 2, Szita 5, Radvánszki 1, Varga M.

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Dabas KC: Nagy T. – Ács 3, Fekete B. 3, Garajszki 1, Koller 3, Szöllősi Sz. 2, Tarabochia 2. Csere: Zdolik 8, Katona 2, Bognár N. 3, Bálint B. 5/2, Hutvágner, Laurinyecz.

Vezetőedző: Tomori Győző.

Hétméteres: 2/1, ill. 3/2.

Kiállítás: 0, ill. 2 perc.