Sajnos csak néhány felhő zavarja meg a kánikulát

Jó, de mikor fog esni? Jogos a kérdés!
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 06. 07:42

Sajnos csak néhány felhő zavarja meg a kánikulát

Kezdjük a mával, igaz gyorsan el lehet intézni: iszonyatosan meleg lesz, árnyékban 37 Celsius-fok lesz a napi csúcshőmérséklet, ez napon akár 45 fok is lehet. Az a gond a 37 fokkal, hogy azt mondják a tudósok, a testhőmérsékletünknél melegebb levegő már tényleg káros az egészségre, rombolja azt, ezért még azoknak is érdemes kerülni a napot, akik nem betegek. Délelőtt 9 órakor már 29 fok lesz, ez mindent elmond a mai nap időjárásáról. Gyenge, forró szellő lengedez majd, a páratartalom alacsony lesz. Talán néhány felhő összejön, legalábbis az előrejelzés ezt mutatja.

 

Félve írom le, mert már annyiszor megtörtént, hogy mindenhol jelezték, jön valami csapadék, aztán nem esett egy csepp sem, de vasárnapra és hétfőre minta érkezne valamicske lehűlés, és vele kicsit teltebb felhők. Reméljük, tényleg esik belőle valami. Adja a Jóisten!

 

Szeged levegője jó, most még az ózon sem rontja el.

Az aszály miatt egyelőre nem robbant be a parlagfű, közepes a pollenkoncentrációja a levegőben, de allergiásként szívesebben szenvednék, csak esne inkább jó sok eső.

Ma még hőségriadó van, ne felejtsenek el sok folyadékot inni, az alkoholt érdemes kerülni, pláne a napon.

Címlapon

mutasd mind