Sípmester Fesztivál a Pick Arénában: férfiasan, küzdelmesen, néha egészen látványosan rúgtak – néha labdát is

Több ez egyszerű sörbajnokságnál, hiszen kötelező rajta részt venni. Azaz, aki fújni akar, annak néha rúgnia is kell. A 16. Sípmester Fesztiválon a Pick Arénában minden meccs vérre menő volt, meg elég sokszor bokára is.
Sípmester Fesztivál a Pick Arénában:
férfiasan, küzdelmesen, néha egészen látványosan rúgtak –
néha labdát is

Vannak dolgok, amiket az ember szeret csinálni akkor is, ha nem igazán tudja, nem igazán ért hozzá. És vannak azok a dolgok, amiket kötelező csinálni azért, hogy dolgozhasson az ember, ekkor pláne nem számít, mennyire tudja, érti azt, esetleg szereti-e egyáltalán.

 

A játékvezetői labdarúgókupa, a Sípmester Fesztivál a fenti két állítás metszetében van:

  • a bírók értenek a labdarúgáshoz
  • azért, hogy játékvezetőként dolgozhassanak, kötelező focizni is.

 

Ugyanis a versenykiírás szerint „a tornára az NB I-es (profi) játékvezetők kivételével a 2022/23-as bajnoki év őszi szezonjában az országos férfi nagypályás játékvezetői keretekbe (NB I, NB II, NB III) sorolt megyebeli játékvezetők, illetve asszisztensek minimum ötven százalékát nevezni kötelező”.

 

 

Szóval voltak szép számmal a pályán, akiknek csinálni kellett. Persze ez nem zárja ki, hogy szeretik is csinálni, hogy tudják-e – nos, ez jó kérdés. Az biztos, hogy ottjártunkig délelőtt kétszer fordult a mentő, és hogy azt éreztük, valójában egy rozsdás korlátnál könyöklünk valamelyik mennyei megyei bajnokit figyelve. A lelkesedésre, a küzdeni tudásra nem lehetett panasz, az ütemérzékkel viszont néha voltak gondok, ezeket az odalépéseket bánták a bokák.

 

A tizenkilenc megye és a főváros játékvezetői négy ötcsapatos bajnokságban húsz perces futóóra mellett két pályán zavarták le ma a csoportköröket – itt az összes eredmény, itt meg a tabellákat böngészhetik.

 

Vasárnap a helyosztók jönnek, meg egy gálameccs is. Menjenek ki a Pick Arénába, ritka – ez gonosz lesz –, hogy nem három hülye van egyszerre a pályán... De a YouTube-on is nézhetik a meccseket, a két pályát külön közvetítik: