Sokkal veszélyesebbek a dizájnerdrogok, mint ahogy azt eddig gondoltuk – Szeged Podcast 136.

Meg kellett szervezni idén az agykutatás hetét ahhoz Szegeden, hogy újra komolyabban beszélni lehessen a dizájner drogokról.
Garai Szakács László

2023. március 17. 20:00

Sokkal veszélyesebbek a
dizájnerdrogok, mint ahogy azt eddig gondoltuk – Szeged Podcast
136.

És mivel csak azok hallhatták Sija Éva előadását, akik ott voltak, ezért döntöttünk úgy, beszélgetünk vele mi is. Ugyanis egyébként az iskolákban nem lehet beszélgetni erről a gyerekekkel, nem engedik be azokat, akik vállalnák, hogy beszélgetnek velük erről. Mert úgy gondolja pártunk és kormányunk, hogy ilyen beszélgetésekkel valójában népszerűsítenék a kábítószer-fogyasztást...

 

Szóval Éva tartott egy előadást Dizájner drogok – orosz rulett, vagy illegális emberkísérletek? címmel, és ennek kapcsán mondta el, Szeged is sokkal nagyobb gond ezeknek a szereknek a jelenléte, mint azt gondoljuk. Abba meg jobb nem is bele gondolni, hányféle ilyen szer van, és mennyire lehetnek ezek veszélyesek.

 

A toxikológus után lassan jöttünk le a szerekről a sport felé: csodálattal adóztunk Snoop Dogg zsákolása előtt. Igen, Snoop zsákolt. Rendesen.

 

Majd átismételtük a diósgyőri kapus „sportteljesítményét”.

 

Ezután Orbán-pizzáztunk egy kicsit, elgondolkodtunk azon, lehet-e mondjuk Amerikában Joe Biden burgert kapni és míg Gedzo megkóstolna egy ilyen miniszterelnöki pizzát, addig én nem tudnám rávenni magam.

 

Végül amerikaifociztunk egy kicsit, hiszen az átigazolási szezonban van egy-két megőrülés.