Dragan Vukmir megint megcsípte a püspöki csapatot: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–BFC Siófok 0–1

A hazaiak cserejátékosának, Bíró focistának elévülhetetlenek az érdemei abban, hogy elvitték a vendégek a három bajnoki pontot: ritkán látni olyat még az NB II-ben is, amit a gól előtt csinált.
Garai Szakács László

2023. február 27. 21:36

Dragan Vukmir megint megcsípte a
püspöki csapatot: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–BFC Siófok
0–1

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–BFC Siófok 0–1 (0–0)

Merkantil Bank Liga NB II. 25. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette: Takács Tamás, asszisztensek: Becséri Gergely, Aradi József.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Szilágyi, Prosser (Bíró, 73.), Gajdos, Farkas A. (Haruna, 87.), Könczey, Szatmári, Géresi, Tóth, Kundrák (Kővári, 64.), Beronja (Redling, 73.). Vezetőedző: Aleksandar Stevanović.

BFC Siófok: Hutvágner – Debreceni, Varga, Kerezsi (Vágó, 84.), Major (Hegedűs, 79.), Horváth P. (Farkas B., 64.), Szakály, Polényi, Horváth M., Nyitrai (Volter, 64.), Varjas. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Gól: Farkas B. (80.).

Sárga lap: Nyitrai (61.), Farkas B. (83.).

 

Szépen indult a találkozó: a Hunor mentőcsapat szegedi tagjai Martonosi Péter, Süli Csaba és Tátrai János végezte el a kezdőrúgást.

 

Majd az első félidő inkább a püspöki csapatról szólt, de Horváth Péter jelezte, tudna ó gólt szerezni, csak valahogy egyszer sem találta el rendesen a kaput. A második félidő közepén két gólt érő támadást is vezetett a Szeged, a 63. percben előbb Prosser sarokkal visszatett labdáját kilenc méterről Géresi tiszta helyzetből nem valamelyik sarokra passzolta, a rövidre lett volna a könnyebb, hanem Hutvágnerbe lőtt, olyan erővel, hogy a kapus éppen csak belekapni tudott. Szűk negyedórával később jobb oldali szegedi kontra végén Géresi benyargalt a siófoki tizenhatosra, elröptette az elő vetődő védőt, egyúttal visszatette a bal lábára a játékszert, de mellétekerte a pettyest.

 

Három perccel később, a 80. percben aztán eldőlt a meccs, a siófoki tizenhatos előtt Bírónak volt lehetősége lőne, de bal lábával eltolta a jobb elől a felpattanó labdát, Varga egy határozott becsúszással megszerezte azt, egy indult a siófoki támadás a bal oldalon Kerezsi vezette fel az akciót, majd a szegedi tizenhatos előteréből átívelte a bőrt a jobb oldalon futó Farkashoz, aki körülbelül nyolc méterről kapásból a kapuba passzolta, Takács nem tudta védeni, belepaskolta, de ezzel csak azt tudta elérni, hogy a jobb kapufa tövéhez pattant a labda a gólvonalon túl, 0–1.

 

Még egy említésre méltó momentum volt: a gólszerző három perccel később megúszott egy kiállítást, teljesen érthetetlen módon egy borzasztó rossz ütemű „hetven méteres” becsúszás végén agyonrúgta Kővárit, Takács sporttárs simán lezavarhatta volna.

 

Nem akar menni a Szegednek, vasárnap Békéscsabán lehet javítani. Metál lesz.