Szeged ebben is első Európában: júliusban és augusztusban a bérlet mellé Lime-kuponkódok is járnak

Júliusban három ingyen feloldást, augusztusban leutazható perceket kap a közösségi közlekedési bérlete mellé az első kétszáz utasa az SZKT-nak, aki bemegy a társaság új ügyfélszolgálati irodájába az Arany János utcába. Bónusz: Szegeden a Google útvonaltervezője már Lime-ra is tud útvonalat ajánlani.
Szeged ebben is első Európában:
júliusban és augusztusban a bérlet mellé Lime-kuponkódok is
járnak

Szeged mindig is törekedett arra, hogy a fenntartható közlekedési módokat a lehető legszélesebb módon támogassa. Ebbe több mint egy éve beletartozik a Lime is, a szegedi közrollerrendszer. Ezt tovább támogatandó, kísérleti jelleggel ezen a nyáron az SZKT a Lime-mal összekapcsolja a bérleteit. Ez azt jelenti, hogy júliusban azok, akik felnőtt, dolgozói bérletet vásárolnak kapnak egy kuponkódot, amivel háromszor ingyen fel tudják oldani a közrollereket. Augusztusban pedig leutazható perceket kapnak majd a bérletvásárlók – hogy pontosan mennyit, arról még tárgyal az SZKT a Lime-mal.

 

(fotók: Szabó Luca)

 

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezető igazgatója által közösen, az SZKT új, Arany János utcai ügyfélszolgálata előtt megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, ez a fajta összefogás két ilyen közlekedési cég között Európában egyedülálló, sehol máshol nem volt még erre korábban példa. Nagy Sándor arról is beszélt, a városon belüli közösségi közlekedésben mindig is fontos volt, hogy az utasnak mennyit kellett a megállóig, és aztán a megállótól még közlekednie, jellemzően gyalogolnia. – Sokan, sokszor úgy érezték, érzik, ez a része a közlekedésnek a leghosszabb. Ezzel a mostani megoldással ezen szeretnénk változtatni – mondta a városfejlesztési alpolgármester.

 

Majó-Petri Zoltán pedig ennek kapcsán azt említette meg, hogy azután, hogy a Google útvonaltervezőjébe az elsők között került be annak a lehetősége, hogy közösségi közlekedési eszközökkel tervezzük meg az útvonalunkat, mostantól Lime rollerrel is meg tudjuk tervezni az útvonalunkat. Szeged ebben is élen jár.

 

Útvonaltervezés Lime-ra a Google útvonaltervezőjében

 

A kuponkódokat az SZKT ügyfélszolgálati irodájában lehet átvenni, az első kétszáz szegedinek tudnak adni.