Szegeden 12 postát zártak be, miközben a parlamentben zavartalanul működik az ürességtől kongó hivatal

A Magyar Posta azzal indokolta a képviselők külön postahivatalának megmaradását, hogy a „terheltsége jóval meghaladja a hasonló típusú postákét”, sőt az ott működő egyetlen munkahely „a teljes nyitvatartási időben maximálisan le van terhelve”.
Kékes Viktória

2022. november 15. 07:37

Szegeden 12 postát zártak be, miközben a parlamentben zavartalanul működik az ürességtől kongó hivatal

Országszerte 366 postahivatal zárt be hétfőtől, Szegeden minden nagyvárosnál több, tizenkettő. Közöttük olyan nagy forgalmúak is, mint a Csaba utcai tanposta, ahol nyolc-kilencezren fordultak meg havonta, vagy a Takaréktár utcai kispostát, ami évekig „menekülési útvonal” volt, ha túl sokan akartak egyszerre pénzt, levelet feladni, csekket fizetni a főpostán. 

 

Ennek köszönhetően egy egyszerű csekkfeladás 35 percébe és 400 forintjába került kollégáimnak, akik tegnap tesztelték, milyen következményei vannak a posták bezárásának az átlagemberek életére nézve.

 

A képviselőknek ugyanis nem kell aggódniuk: a parlament épületében található postahivatalt nem érintette a bezárási hullám, vígan üzemel tovább. Még akkor is, ha falai konganak az ürességtől. Legalábbis ezt tapasztalta az RTL Híradó stábja, akik az elmúlt héten több alkalommal is ellátogatottak az Országházba, és minden látogatásnál azt tapasztalták, hogy mindössze 1-2 ember tartózkodott a néhány négyzetméteres helyiségben. 

 

Az országgyűlési dolgozók kényelme a jelek szerint mindennél fontosabb a Magyar Postának, hiszen a parlamenti ülésszak végeztével sem tervezi a hivatal bezárását.

 

Címlapon

mutasd mind