Civilek a Mars téren, szakácsok Makkosházán, Orbán a Parlamentben – Szegedi Híradó 2022. szeptember 26-én

Nézze online a Szeged Televízió hétfő esti híradóját!
Vass Imre

2022. szeptember 26. 19:00

Civilek a Mars téren, szakácsok Makkosházán, Orbán a Parlamentben – Szegedi Híradó 2022. szeptember 26-én

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a Szegedi Híradóból:

 

  • Festeni, hajat vágni, VR szemüveggel forrasztani vagy akár koktélt keverni - mindezt ki lehetett próbálni a Szegedi Szakképzési Centrum szakmafesztiválján. A hétvégén a városban működő 10 szakképzési iskola élményszerűen és interaktív módon próbálta közelebb vinni a fiatalokhoz a szakképzést. Az egész napos családi rendezvényen szinte mozdulni alig lehetett, olyan sok pályaválasztó látogatott ki.
  • Ázsiai csirkepörkölt, tárcsán sütött cukkíni vagy a jól bevált marha pörkölt. Csak néhány étel azok közül, amiket a Makkosházi ízek versenyén megfőztek a helyi lakosok. Az Európai Uniós forrásból létrejött családi napon még egy sztárséf is tartott látványfőzést.
  • Civilek lepték el hétvégén a Mars téri piacot. A 8. civil piacon mintegy 20, a várost segítő nonprofit szervezet és intézmény mutatkozott be. A Covid ideje alatt már pédaértékű volt a civil szervezetek munkája, az egyre nehezebb gazdasági helyzetben pedig különösen fontos lesz, hogy a rászoruló emberek segítséget kapjanak a megfelelő szervezetektől.

 

Ez még nem minden, nézze meg a teljes adást!