Szenegál élte túl a ki-ki meccset: Ecuador–Szenegál 1–2

Az ecuadori egyenlítés után, majdhogynem azonnal visszavette a vezetést Szenegál, és utána már nem engedték ki a kezükből a győzelmet, csoportmásodikként mentek tovább.
Garai Szakács László

2022. november 29. 19:17

Szenegál élte túl a ki-ki meccset:
Ecuador–Szenegál 1–2

Ecuador–Szenegál 1–2 (0–1)

Labdarúgó világbajnokság, Katar, Doha, Khalifa Nemzetközi Stadion, 44 ezer 569 néző, katari matematika szerint. A csoport, 3. játéknap. Vezette: Clément Turpin, asszisztensek: Nicolas Danos, Cyril Gringore (franciák).

Ecuador: Galindez – Estupiñán, Hincapie, Torres, Preciado (Porozo, 85.), Gruezo (Cifuentes – a szünetben), Caicedo, Franco (Sarmiento – a szünetben), Valencia, Estrada (Reasco, 64.), Plata. Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.

Szenegál: E. Mendy – Jakobs, Diallo, Koulibaly, Sabaly, Ciss (N. Mendy, 74.), P. Gueye, I. Gueye, Sarr, Dia (Cisse, 95.), Ndiaye (Abass, 74.). Szövetségi kapitány: Aliou Cisse.

Gól: Caicedo (67.), illetve Sarr (44. – 11-esből), Koulibaly (70.).

Sárga lap: I. Gueye (66.).

 

Kemény, taktikus meccsre készülhettünk, ahol Szenegálnak nyernie kellett, ám koránt sem volt mindegy, ezt a győzelmet hogyan aratja majd, ha sikerül győznie egyáltalán.

 

A „legkönnyebb, legbiztosabb” verzióra mentek rá: várni, csak várni, egyszer biztos lesz egy sansz, amit értékesíteni lehet. Ha Mané itt lenne a vb-n ez gond nélkül megoldható lenne, ám nincs, így egy picit nehezebb volt eddig is minden meccs, ez a taktika meg pláne. Viszont váratlanul Ecuador az afrikaiak segítségére sietett: egy bal oldali akciónál Sarr lépett be a tizenhatosra, Hincapie viszont nem lépett, hanem robogott, szabályosan elgázolta, Turpin nem vacakolt, befújta a tizenegyest, amit aztán a sértett a bal alsóba belsőzött, 0–1.

 

A második félidőben Ecuadornak kellett hát jönnie, hiszen minimum döntetlen kellett nekik a második helyhez. Ennek ellenére „nem láttuk jönni” az egyenlítő gólt, de valahogy mégis megérkezett: az első szögletüket Caicedo passzolta a szenegáli kapuba a labdát, így megint ők álltak továbbjutásra, 1–1.

 

 

Három percig. Ugyanis egy szabadrúgás után Koulibaly, ha nem is lesipuskázott, de mindenképpen ott volt, ahol lennie kellett így újra Szenegál vezetett, 1–2. És innen már nem tudott visszajönni Ecuador. Nem is nagyon látszott rajtuk, hogy ezt olyan nagyon akarnák. Így Hollandia mögött az afrikaiak jutottak a legjobb tizenhat csapat közé.

Címlapon

mutasd mind