Szerethető példaképekről – Körút, 2023. március 30. (frissítve)

Beszélgetünk színházról, mesékről és a cukrászatról is. Sok témát érintünk, lesznek riportjaink egy mesekoncertről, Vitéz László újabb kalandjairól és egy családi fotókból rendezett versenyről A végén pedig akár még táncra is kelhetünk, hiszen a Dollár Boys zenél.
Várnai Adrienn

2023. március 30. 19:31

Szerethető
példaképekről – Körút, 2023.
március 30. (frissítve)
  • A Kortárs Magyar Dráma díjat az idén egy szegedi ősbemutatónak, a Mária országának ítélték oda. A darabot tavaly vitte színre a Szegedi Nemzeti Színház. Székely Csaba darabja 1380-ban játszódik, a Nagy Lajos király halála utáni zavaros időket mutatja be, hatalmi játszmákat egy hatalmi űrben. A problémák ijesztően maiak, a hangvétel azonban a komédiáé. A rendező Alföldi Róbert.
  • Egy kortárs zeneszerző hegedűre és zongorára írt darabja ihletett meg egy egész vonós tanszakot. A Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola növendékei egy összművészeti produkciót hoztak létre a Tóparti mesék című zeneműre. A gyerekek rendhagyó koncertet adtak, ugyanis a hangversenyen a zenéhez kötődő rajzokat vetítettek és mesét is mondtak a gyerekek.
  • Szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben vagy akár a bábszínházban jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk és a világgal. Ez a valaki most itt van és nemes egyszerűséggel csak Vitéz Lászlónak hívják. A hagyományos vásári bábjátékot ezúttal a szegedi közönség is láthatja. A Kövér Béla Bábszínházban a pirossapkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsor itt a cikkben is megnézhető, de ott van a