SZIN '22 ÉLŐ: Fluor Tomi Tóth Gabi hétmilliós Rolexéről és fideszes mailcíméről rappelt, együtt nyomta a Halott Pénz és a Wellhello a nagyszínpadon  – második nap, csütörtök

Koncertről koncertre, élőben a Partfürdőről.
Kovács M. Norbert

2022. augusztus 26. 06:20

SZIN '22 ÉLŐ: Fluor Tomi Tóth Gabi hétmilliós Rolexéről és fideszes mailcíméről rappelt, együtt nyomta a Halott Pénz és a Wellhello a nagyszínpadon  – második nap, csütörtök

19:16 – Még itthon vakarózok, erre Ábel barátom rám ír, hogy Fluor Tomi a Wellhello-koncerten az egyik dal szövegét aktualizálva éppen kolléganője, Tóth Gabi 7 milliós Rolexéről meg fideszes emailcíméről rappel a nagyszínpadon. Ábelnek tetszett a Tóth Gabi-version, a Wellhello és Fluor a következő 10 évben viszont nem nagyon fog állami támogatást kapni. De amíg ennyien (rohadt sokan) járnak a koncertjeikre, ezt szerintem aligha bánják. 

 

20:47 – Végre kint, a környéken a tömeg csak még nagyobb lett tegnap óta, de gyorsan bejutottam, az új főbejárat egészen príma, nem tudom, ki találta ki, de jó ötlet volt. Hogy nem jutott ez eddig senkinek az eszébe?! A nagyszínpdon már a Magyar Forint, vagyis a Halott Pénz játszik (ez de rossz volt!), a tömeg meg jó nagy, mint ilyenkor mindig.

 

Közönség, Borsodi Nagyszínpad, Halott Pénz, óriás kivetítő, rajta Járai Márk énekes (fotók: kmn)

 

21:14 – Tizen-huszon-nemtomhányezer ember próbál kb. egyszerre a mobilinternetekre csatlakozni, így hiába van nekem kettő is, komoly problémákkal küszködök. Döcög ma az élő.

 

21:48 – Egyre nagyobb a buli Marsalkó Dávidék koncertjén. Nem is csoda, ennek a zenekarnak szinte csak slágerei vannak. És hogy ezt még megfejeljek, a Soproni Volt Fesztivál egykori himnuszát a Wellhellóval közösen adják elő. Ezeket a srácokat nem lehet nem írni, nagy a buli.

 

Az óriáskivetítőn Karácson „Fluor“ Tamás popzenei szakember a Halott Pénz koncertjén, miközben vendégközreműködik

22:17 – 2022 nyarának végén, az elmúlt kb. fél év ismeretében a ValMart egy két oldalról zárt partysátorban színpadra küldeni a Szegedi Ifjúsági Napokon elég egyértelműen rossz döntés. Majdnem többen voltak kint, mint bent 😀🤦🏻‍♂️ Asszem 2009-ben a Szigeten láttam utoljára ilyet a Justice fellépésén a partyarénában.

TÖMEG, ami nem fért be

22:31 – Az SZTE színpadán az Ivan & The Pazarol Parazol zenél, Vitáris Iván éppen arról beszél, hogy mennyire jó nekik most, hogy két olyan zenekar között léphetnek fel, akik alapvetően határozták meg azt, hogy belőlük zenekar lett. Ez a két zenekar a Supernem és a 30Y. Tényleg tök jó nekik.

Közel sem voltak annyian, mint tegnap Kordáékon, de azért Ivánék nem panaszkodhatnak, sokan voltak rájuk kíváncsiak

23:05 – A koncert végén eljátszották legújabb dalukat, az Európa Kiadó Mocskos idők című kultikus, generációs dalának feldolgozását. Nem rossz feldolgozás ez, de azért halálra nem is kreatívkodják benne magukat. De talán nem is baj. Ennek kapcsán azon gondolkodtam, hogy az elmúlt 20 évben vajon hányszor szólhatott ez a dal ezen a fesztiválon. Lehet, hogy eddig egyszer sem? Szomorú lennék, ha így lenne. Garai főszerkesztő egyébként, ha minden igaz, készített velük interjút, ami, gondolom, hamarosan majd olvasható lesz.

Ezen a képen Vitáris Iván Mick Jaggernek érzi magát

23:25 – gondoltam, most már átmegyek a Nagyszínpadhoz, megnézni, mit csinál a ma este külföldi sztárfellépője, Tom Greenan. Erre mire ideértem, vége lett a koncertjének. Vitáris Ivánnak és zenekarának üzenem, hogy a koncertjük annyira elvette a figyelmemet, hogy az elmúlt 15 évben először lemaradtam a SZIN egyik napi fő fellépőjének koncertjéről. Ez azért eredmény. Csak még azt nem tudom hogy az Ivánék, hogy az én eredményem.

 

0:06 – Slash a 30Y koncertjét hallgatja és közben nem Beck Zolival beszélget.

Hair

0:08 – Ezt hallgatják:

A 30Y a SZIN-en
Sokan vannak

 

1:16 – Egyetlen képen a mai magyar inflációs helyzet:

*(Közben mindenki emlékezzen vissza, legutóbb mennyiért evett egyetlen szelet pizzát bármilyen tömegrendezvényen!)

1 (egy) szelet pizza

1:21 – „Mer' aki itt eszik, az jól is lakik!“, vagy valami ilyesmi lehet a szlogen. Nem?!

2:16 – Belebotlottam egy fellépőbe a Nagyszínpadról. De mire lefotóztam volna az arcát, már tovább is állt. Ez egy ilyen menő fesztivál, ahol a sztárfellépők a koncertjeik után reggelig itt buliznak.

2:21 – És ahol a sztárfellépők a koncertjeik után hajnalban még plusz bulikat is nyomnak.

Fluor Tomi hülyéskedik DJ Juhász Laci mellett a népszerű tonicmárka helyszínén
És elég sokan kíváncsiak is rá

02:50 – Fluor Tomiék után a helyi erő, Bé Gábor, ismertebb nevén Gabriel B vette át a keverőpultot.

Gabriel B

02:52 – Ha Gabriel Gábor lenéz maga elé, ezt látja:

Pult with a view

3:31 – Itt az ideje enni: Feta Gyros. Mindig jó. Most is. Borjú pita.

3:48 – Jó éjszakát, holnap ugyanitt!

 

(Ezt a cikket már nem frissítjük!)