Hatszáz képzés közül válogathattak a középiskolások – nyílt napot tartott a Szegedi Tudományegyetem

Középiskolásokat, a leendő egyetemistákat várták csütörtökön az egyetem nyílt napjára, ahol az érdeklődők minden kérdésükre választ kaphattak a felvételivel, a képzéssel, az ösztöndíjakkal kapcsolatosan. Az eseményen az SZTE valamennyi kara bemutatkozott.
Vass Imre

2022. november 24. 17:29

Hatszáz képzés közül válogathattak a középiskolások – nyílt napot tartott a Szegedi Tudományegyetem

A felvételiről és minden a továbbtanulást érintő fontos dologról első kézből kaphattak információt az érdeklődő középiskolások a Szegedi Tudományegyetem csütörtöki nyílt napján, ahol valamennyi kar standokkal várta a fiatalokat. 

 

Kurucsai Laura azért jött el a nyílt napra, mert szeretne minél több információt összeszedni a képzésekről, hogy a jövője szempontjából a legjobb döntést tudja meghozni. Ő elsősorban az Állam- és Jogtudományi karral akart megismerkedni. Az érdeklődők között olyanok is voltak, akik nem ebben a tanévben érettségiznek, azonban már most gondolkodnak, hol folytassák tanulmányaikat. Sokan vidékről érkeztek, Lakatos Marcell például Szentesről. Neki csak jövőre lesz aktuális a továbbtanulás, azonban már most minél többet szeretne megtudni a lehetőségekről.

 

A kísérőprogramokon az érdeklődők megismerhették a patikai gyógyszerkészítés titkát, a bölcsészkar ikonikus épületét, a vegyészmérnök képzés részleteit, bekapcsolódhattak a gyógynövényismeret laborgyakorlatba, sőt, az öregségi szimulátort és az újraélesztést is kipróbálhatták.

 

Szakál Péter, az egyetem oktatási igazgatója elmondta, az előzetes regisztráció szerint több ezres volt az érdeklődés a rendezvény iránt.

 

A fiatalok előtt álló lehetőségekről az egyetem oktatási rektorhelyettese beszélt a fiataloknak. Ismertette az ösztöndíjak és a különféle támogatások rendszerét, a felvételi eljárás menetét, és természetesen szóba került a diploma értéke is. 

 

Gellén Klára szerint a munkaerőpiacon keresett az Szegedi Tudományegyetemen szerzett diploma, az itt végzettek gyorsan el tudnak helyezkedni. 

 

A Szegedi Tudományegyetem 12 karon, közel 600 különféle képzésére várja a felvételizőket. Ezek bármelyikéről kaphattak csütörtökön tájékoztatást az érdeklődők.