Tankcsapda koncerttel nyit ki az IH Rendezvényközpont

Az energiaválság miatt kényszerszünetre ítélt szegedi kulturális intézmények közül elsőként nyit ki a jövő héten az IH Rendezvényközpont: február 3-án, pénteken Tankcsapda koncerttel indul az új szezon, majd napokon belül beindul a nagyüzem: lesz operettgála és elektronikus zenei dobolás, eljön Nyári Krisztán, koncertet ad a Kiscsillag és a Storyville.
Rafai Gábor

2023. január 26. 15:26

Tankcsapda koncerttel nyit ki az IH
Rendezvényközpont

Utoljára tavaly december 31-én fogadott vendégeket

az IH, akkor egy nagyszabású szilveszteri bulin búcsúztathatták az óévet a szegediek, majd bezártak. 

 

Harminchárom nap után, február 3-án, pénteken reggel 8 órakor ismét kinyitják a kapukat, este pedig az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb hazai rockbanda, a Tankcsapda lehel újra életet a falakba.

 

Február 3-án este háromnegyed 7-re hirdetik a kapunyitást, a vendégzenekar, az Alcohol fél 8 előtt nem sokkal kezdi el izzítani a hangulatot, majd este fél 9-kor a Tancsapda is a húrok közé csap. Jegyeket online elővételben, vagy a koncert napján már reggel 8 órától a helyszínen is vásárolhatnak a zenekar rajongói.

 

A Tankcsapda után sem marad sokáig csendes a ház, a február 5-dikére, vasárnapra meghirdetett operett gálára olyan nagy volt az érdeklődés, hogy az este fél 8-kor kezdődő előadás mellé egy délutánit is be kellett iktatni. 

 

A Kivilágos virradatig című gála sztárvendége a Kossuth-díjas Oszvald Marika lesz, fellép még Peller Károly, valamint Vajda Júlia, Szilágyi Annamária, Kónya Krisztina, Nánási Helga, László Boldizsár, Kendi Lajos és Cseh Antal.

 

Jegyeket érdemes előre, online megvásárolni, az esti előadásra már csak néhány szabad hely maradt, de a délutánira még valamivel több szabad hely van.

 

 

Három izgalmas zenei csemegét is kínál az IH Café

 

Február 6-án este 7 órakor A Staruss család táncai címmel Bősze Ádám, aki több, mint tíz éve vezeti az Újévi Koncert televíziós és rádiós közvetítését Magyarországon, mutatja be ezt az utánozhatatlan „umcacca” világot a szegedieknek.

 

Február 9-én este 7 órától ugyancsak az IH Caféban ad koncertet a Storyville Jazz Band. Jegyeket erre a programra is lehet előre, online vásárolni, a helyfoglalás pedig érkezési sorrendben történik.

 

Február 16-án este 7 órától lesz az IH Café vendége Jancsovics Máté és Huszár Endre, akik az elektronikus zenei dobolás műhelytitkaiba avatják be a résztvevőket.

 

Lesz Valentin napi koncert és folytatódnak a Pedagógiai esték 

 

Február 10-én este 7 órától pedig a Boncz Géza terem nagyszínpadán ad „Megjöttünk a nőkért!” címmel Valentin napi koncertet Magyarország egyik kiemelkedő alterrock zenekara, a Kiscsillag együttes. 

 

Februárban visszatérnek a Mentor(h)áló Pedagógiai esték programjai is. A népszerű szórakoztatva ismeretterjesztő program tavaszi sorozatát egy visszatérő és népszerű vendég, Nyári Krisztán nyitja. 

 

 

Február 13-i előadásának címe: Kire tartozik, hogy szerettek ők?