Tápé egyik utolsó földes utcáját is leaszfaltozták

Fontos beruházás ért véget a tervek szerint határidőre a városrészben: a vízmű kicserélte az ivóvízvezetéket, ezután kapott szilárd burkolatot a szervizút.
Tápé egyik utolsó földes utcáját
is leaszfaltozták

A nehéz gazdasági helyzet ellenére is sikerült megvalósítani ezt a beruházást. A Szegedi Vízmű előre tervezett ütemezett módon cseréli a vezetékeket Szegeden. Tápén augusztusban kezdtek hozzá a cseréhez: a Kölcsey tér és a Pajtás utca között cserélték nyolcszáz méteren a fővezetéket és a bekötéseket valamennyi ingatlanhoz. A munkát Szeged finanszírozta, 300 millió forintból végezték el a munkát.

 

 

– A vízmű a vízvezetékek korát, illetve a lakossági jelzéseket figyelembe véve végzi ezt a munkát, Tápén mostanra értek ide a felújítással. A munka végeztével a Bencfahát utca melletti szervizutat is felaszfaltozták, szegélyt is kapott az úttest, így Tápé egyik utolsó belterületi földes utcája kapott szilárd burkolatot a beruházás végeztével – mondta a helyszínen Szécsényi Rózsa, Tápé önkormányzati képviselője. Elmondta azt is, hogy a beruházó a lehető legkevesebb kellemetlenséget, problémát okozta a munka során, végig biztosították az ingatlanokra a bejutást.

 

– Köszönettel tartozom a lakóknak is, akik türelemmel, megértéssel voltak a vízvezetékcsere alatt. Alig érkezett panasz a munkák miatt, köszönöm a Bencfahát utcaiaknak! – hangsúlyozta Szécsényi Rózsa. A beruházást határidőre, november végére be is fejezték, rendben kicserélték a csöveket.