Télbúcsúztató lesz február utolsó hétvégéjén a Szent István téren: kétszer annyi busó érkezik Szegedre, mint tavaly

Mohácsi busókkal és kiszebábégetéssel űzik el a telet a szegediek idén is február utolsó hétvégéjén a Szent István téri Télbúcsúztató Kézműves Vásáron, ahol mindkét napon tartalmas programmal várja a családokat.
Garai Szakács László

2023. február 10. 13:34

Télbúcsúztató lesz február utolsó
hétvégéjén a Szent István téren: kétszer annyi busó érkezik
Szegedre, mint tavaly

– A víztorony körül szombaton és vasárnap közel száz kiállító kínálja majd a portékáit. A kézműves áruféleségek mellett háztáji finomságokat is hoznak a kereskedők. A vendéglátósok kínálatában lesz forralt bor, kürtőskalács, lángos és lepény is.

 

A színpadon szombaton a Kövér Béla Bábszínház kiváló művészei, vasárnap a Peter&Pan duó, a 7 Mérföldes Zenekar és Pasenkó Bohóc műsora szórakoztatja a kicsiket.

 

A téren mindkét nap ugrálóvár, kisvasút, körhinta, óriási építőkockák és pónilovaglás is várja a gyerekeket, 11 és 16 óra között pedig a víztorony is nyitva tart. Interaktív játékokkal is készülünk, lesz boszivadászat, söprűtánc és fánkevő verseny is – mondta Rácz Attila, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

Tavaly nagy tetszés fogadta a busókat, akik táncoltak, még a víztorony legfelső szintjére is felmentek, a szegediek egymás után készítették közös fotókat velük. A sikerre való tekintettel ezért idén kétszer annyi busó érkezik, akik vásári jelenlétükkel még izgalmasabbá teszik a szombati napot.

 

 

– A busókkal, a Délikert Napsugár Táncegyüttessel és a Gyantár Zenekarral megerősített farsangi menet szombaton 17.30-kor indul a Dugonics térről. Ekkor teszi meg utolsó útját a télboszorka, amire először a jövő héten a Mars téri piacon, aztán pedig a Dugonics téren lehet rátűzni a gondűző cédulákat. A szombati nap fő látványossága a kiszebáb elégetése lesz, a hatalmas máglyát 18 órakor gyújtjuk meg a Szent István téren – mondta Rácz Attila.