Téma kedden: stratégiai riogatás, fogságban a tudományos élet, ezer forintos iskola (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Krekó Péter, a Political Capital igazgatója, Pálinkás József a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke
Vass Imre

2023. március 28. 19:31

Téma kedden: stratégiai riogatás, fogságban a tudományos élet, ezer
forintos iskola (frissítve)

A Téma témái: 

 

  • Felelősségre kell vonni Vlagyimir Putyint Ukrajna és az ukrán kormány megtámadása miatt - erről is beszélt Szegeden a Szeged Televízió stábjának David Pressman, amerikai nagykövet, aki Botka László polgármesterrel találkozott. Miközben a világ azt várja, hogy Orbán Viktor és pártja végre Ukrajna mellé álljon, a kormánypártok tagjai már a 3. világháború kitörésével riogatnak. A témában Krekó Pétert, a Political Capital igazgatóját kérdezzük.

 

  • Közvetlen intézményi vagy politikai nyomásgyakorlás, bizonyos, a kormánynak kényes témák kerülése, elüldözött és alapítványoknak átadott egyetemek - így sérül leginkább az akadémiai szabadság az Oslói Egyetem kutatása szerint. Pálinkás Józseffel a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökével beszélgetünk.

 

  • Három oktatási intézmény is vinne Makón a katolikus egyház, ezek között van olyan, amit félmilliárd forintból újított fel az önkormányzat. Egy makói képviselő most ezer forintért árulja az ingatlanokat, hogy legalább ennyi pénzt lásson belőlük a város.

 

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható

 

 

 

Címlapon

mutasd mind