Téma kedden: az önkormányzatok sem értik, mi mennyi az energiaszámláikon (frissítve)

Balogh Judit hírigazgató vendégei: Mellár Tamás közgazdász, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Balogh József energetikai szakértő, Orosvári Zsolt.
Garai Szakács László

2022. október 11. 19:30

Téma kedden: az önkormányzatok sem
értik, mi mennyi az energiaszámláikon (frissítve)
  • Már szeptemberben elértük a decemberre várt húsz százalékos inflációt, az élelmiszerek drágulása ennél is nagyobb, harmincöt százalék. Mi vár ránk a következő hónapokban? Mellár Tamás közgazdászt, a Párbeszéd országgyűlési képviselőt kérdezzük.
  • Nemcsak a lakosság, az önkormányzatok sem értik, mi mennyi az energiaszámláikon. Egyes önkormányzatok tizenháromszoros, mások akár hússzoros áron kaphatnak gázt az állami energiacégtől. Eközben a kormány azt sugallja, ha olcsóbban kapnák a gázt a települések, vége lenne a lakossági rezsicsökkentésnek. De tényleg így van ez? Balogh József energetikai szakértő segít eligazodni a gázhelyzetben.
  • Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordul a legszegényebbeket ért sérelem miatt Orosvári Zsolt aktivista. Szerinte ugyanis az állam folyamatosan megsérti a leginkább kiszolgáltatottak emberi méltóságát. Vendégünk Orosvári Zsolt.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható