Téma kedden: egy éves a tanársztrájk, egyre nagyobb a félelem (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Guba János, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől és Tarnay Attila a Pedagógusok Szakszervezetétől, Fodor Zsófia, az Egységes Diákfront tagja valamint Pogátsa Zoltán közgazdász.
Garai Szakács László

2023. január 31. 19:30

Téma kedden: egy éves a tanársztrájk,
egyre nagyobb a félelem (frissítve)

És bár érezhető a félelem, a tanárokat nem csak a diákok és szülők támogatták, több, más szakszervezet is kiállt mellettük, például a közgyűjteményi dolgozók és a köztisztviselők is szolidaritásukat fejezték ki. Ez volt az első alkalom, hogy a szakképzésben tanítók közül is szervezetten csatlakoztak a pedagógussztrájkhoz. Vendégünk a stúdióban két megyei elnök, Guba János, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől és Tarnay Attila a Pedagógusok Szakszervezetétől. De a műsor vendége Fodor Zsófia, az Egységes Diákfront tagja is.

 

Egyre mélyül a megélhetési válság Magyarországon, már a rendszeres jövedelemmel rendelkezőknek is attól kell tartaniuk, hogy nem jut pénz az alapvető szükségleteikre. Egyre többeket érint a dolgozói szegénység. Miközben a 2022-es inflációt hivatalosan 14,5 százalékosra méri a Központi Statisztikai Hivatal, a szegényebbeket – mivel ők a bérük nagyobb részét költik élelmiszerrel –, akár harminc százalékos inflációt is elszenvedtek tavaly. A Téma vendége Pogátsa Zoltán közgazdász.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható