Téma szerdán: milliárdos kiadások, bajban vannak a vállalkozások, árak és bérek (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Kovács Tamás gazdasági alpolgármester, Rammacher Zoltán, a K&H értékesítés-támogatási vezetője és Zlati Róbertet, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.
Vass Imre

2023. február 08. 19:30

Téma szerdán: milliárdos kiadások, bajban vannak a vállalkozások, árak és
bérek (frissítve)

A szerdai Téma témái: 

 

  • Közel 13 milliárdos energiaköltség, 3,6 szolidaritási adó, 3 milliárdos iparűzési adóelvonás - ezeket a tételeket biztosan ki kell gazdálkodnia a szegedi önkormányzatnak ebben az évben. Melyek az idei költségvetés legnagyobb kiadásai? Vendégünk Kovács Tamás gazdasági alpolgármester.

 

  • A magas energiaárakat nyögik a kis- és közepes vállalkozások is, éttermek, boltok zárnak be, mert nem tudják fizetni a rezsiszámláikat. A témában Rammacher Zoltán, a K&H értékesítés-támogatási vezetője.

 

  • Dráguló üzemanyag, energia és élelmiszer - szinte nincs olyan termék vagy szolgáltatás, aminek az ára nem két számjeggyel nőtt volna. Mennyire követik a béremelések az áremelkedések mértékét? Vendégünk Farkas Andrea, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagja és kapcsoljuk Zlati Róbertet, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható