Téma szerdán: jön a négyezer forintos csirkemell? (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója, Farkas András nyugdíjszakértő és Zoltán Péter, a Baromfi Termék Tanács szaktanácsadója.
Garai Szakács László

2023. március 29. 19:28

Téma szerdán: jön a négyezer
forintos csirkemell? (frissítve)
  • Még a választások előtt belenyúlna a Fidesz a kampányfinanszírozási szabályokba. A kormánypárt célja, hogy a választáson induló civil szervezetek és egyesületek ne fogadhassanak el adományt vállalkozásoktól és külföldi szervezetektől. A lehetséges változásokról Ligeti Miklóst, a Transparency International jogi igazgatóját kérdezzük.
  • Hiába a nyugdíjemelés a tizenharmadik havi nyugdíj, továbbra is elkeserítő a kisnyugdíjasok helyzete Magyarországon. Az Mfor által összeállított nyugdíjas fogyasztói kosár másfélszer többe kerül egy év alatt. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjasinfláció sokkal magasabb, mint a nyugdíjemelés mértéke. Vendégünk Farkas András nyugdíjszakértő.
  • Tovább drágulhat a csirkehús és a tojás, de mi mozgatja az árakat a háború miatti nehézségeken és a munkaerő megdrágulásán kívül? Zoltán Pétert, a Baromfi Termék Tanács szaktanácsadóját kérdezzük.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható