Több mint negyvenéves vízvezetéket cserélnek újra Rókuson

Megkezdődtek a tavaszi rekonstrukciós munkák a Szegedi Vízműnél is: májusra készen lesznek a Pozsonyi Ignác utca és a Pulz utca kereszteződésében, majd jöhet az aszfaltozás. Utána a Veresács utcában lesz egy nagy felújításuk, azzal októberre kell elkészülniük, ott még csak a közbeszerzési eljárásnál tartanak.
Több mint negyvenéves vízvezetéket
cserélnek újra Rókuson

Százötven méteren cserélni ki egy több mint negyvenéves vízvezetéket Rókuson. A vízmű Pozsonyi Ignác utca és a Pulz utca kereszteződésében dolgozik, a „vizes” munkákkal lassan meg is lesznek, májusban már az újraaszfaltozás miatt kell majd kerülni azoknak, akik egyébként erre közlekednének; a munkát március 10-én kezdhették el, azaz lassan másfél hónapja dolgoznak itt. Szeged 40 millió forintból csináltatja meg itt a vezetéket. A vízmű itt már a vízminta eredményeire vár.

Lesz idén egy másik nagy munkája is a Szegedi Vízműnek: a Veresács utcában három szakaszra bontott munkával cserélik majd a vízvezetéket. Ott 622 méteren dolgoznak majd.

  • Az első ütem a Kolozsvári tértől a Hajnal utcáig tart,
  • a második ütem a Hajnal utcától a Nemestakács utcáig tart,
  • a harmadik ütem a Nemestakács utcától a Kálvária térig.

 

 

Ennek a munkának még tart a közbeszerzési eljárása, az önkormányzat körülbelül 300 millió forintból végeztetné el ezt a beruházást. A Veresács utcánál, ha elkezdődik a munka, akkor a megállást, a várakozást megtiltják majd, hogy a közösségi közlekedést fenn lehessen tartani. Ha végeznek, akkor ott az utcát teljes egészében újraaszfaltozzák. A tervek szerint októberre fejezik be a munkát, amit várhatóan a nyár elején tudnak elkezdeni – sorolta a tudnivalókat a helyszínen Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

 

Egyik helyen sem csőtörés indokolja a cserét, mind a két helyszínen, tervezett, előre elhatározott felújítást hajtanak végre.

 

– Ez egy gördülő fejlesztés része. Javasoljuk a Magyar Energia- és Közműhivatalnak ezeket a beruházásokat. Ha ők jóváhagyják, akkor csinálhatjuk meg. Ezeket jóváhagyták, így cserélhetjük ezen a két helyszínen a vízvezetékeket – mondta Nagy Sándor.