Török–szír földrengés: Lionel Messi 3,5 millió eurót adományozott; négy kutyával dolgozik a Hunor; hétfő óta 3100 utórengés volt már

Garai Szakács László

2023. február 12. 11:46

Török–szír földrengés: Lionel
Messi 3,5 millió eurót adományozott; négy kutyával dolgozik a
Hunor; hétfő óta 3100 utórengés volt már

A Paris Saint-Germain világbajnok labdarúgója, aki 2010 óta az ENSZ Gyermekalapja, a UNICEF jószolgálati nagykövete, hosszú ideje jelentős szerepet vállal humanitárius akciók közreműködőjeként is.

 

* * *

 

A Hunor mentőszervezet hatodik napja Antakyában tartózkodó egységéhez még két magyar keresőkutya és vezetőjük csatlakozott, így most már négy profi keresőkutyával kutathatnak váltásban túlélők után.

 

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint szintén a Hunor munkáját segíti a Budapesti Műszaki Egyetem három építészmérnök-statikus szakértője, aki részt vesz a csapat felderítési tevékenységében. Feladatuk, hogy felmérjék és ellenőrizzék az épületek állékonyságát, illetve figyeljék a mentés során a vizsgált romok stabilitását.

 

A térségben folyamatosak az utórengések, a hétfői földrengés óta 3100 volt. Az egyik 4,6-os erősségű földmozgás a szombati mentőakciótól két kilométerre történt.

 

(MTI)