Tóth Károly: az önkormányzat lehetőségei nem korlátlanok, de igyekszünk sokat tenni a szépkorúakért

Megható ünnepség helyszíne volt pénteken kora délután a Gáspár Zoltán Utcai Idősek Klubja, ahol Mikulásvirággal köszöntötte a tagokat Tóth Károly önkormányzati képviselő.
Bod Péter

2022. november 25. 15:55

Tóth Károly: az önkormányzat lehetőségei nem korlátlanok, de igyekszünk sokat tenni a szépkorúakért

Az itteni idősek klubjának harminc olyan tagja van, aki napi rendszerességgel tölti délelőttjeit és délutánjait az önkormányzati intézményben. Tóth Károly az ünnepség előtt arról beszélt a Szeged.hu-nak és a Szeged Televíziónak, hogy a nemrégiben teljes felújításon átesett idősek klubjában nagyon jó technikai és személyi feltételek mellett tudják fogadni az időseket.

 

A mostani virágosztás kapcsán megtudtuk, hogy kiemelten a név- és születésnaposokat köszöntötték, de nem kizárólag őket. Tóth Károly ezt azzal egészítette ki, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az önkormányzatok lehetőségei nem korlátlanok, de igyekeznek sokat tenni a helybeli idősekért. Azt is elmondta:

 

Szeged város önkormányzata 1,2 milliárd forint értékű, széleskörű szociális rendszert épített ki és működtet, és ezen nem szűkítettek a romló gazdasági helyzetben sem. Ezek mellett kiemelte, hogy nagyra becsülik az önkormányzati intézményrendszerben dolgozókat, így mások mellett az idősgondozásban dolgozók munkáját. A városlakók sokat köszönhetnek nekik. 

 

 

Idén 31 ezer 460 szegedi nyugdíjas kapott 10 ezer forintos támogatást az önkormányzattól.

 

A Gáspár Zoltán utcai idősek klubjának péntek kora délutáni ünnepségén megkülönböztetett figyelemmel köszöntötték a két legidősebb tagot, az egyaránt 87 éves Brinkus Károlynét és Zsódi Imrénét.

Címlapon

mutasd mind