Trokán Nóra Seherezádé szerepében ezeregy éjszakán át mesél nyáron a Dóm téren

Trokán Nórát láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok Ezeregy éjszaka című ősbemutatójának főszerepében. A Junior Prima- és Domján Edit-díjas színművész Seherezádét játssza majd Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István új world musicaljében.
Rafai Gábor

2023. január 23. 10:43


        Trokán Nóra Seherezádé szerepében ezeregy éjszakán át mesél nyáron a Dóm
téren

A történetfolyam arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből alkotott zenés darab augusztus 11-én debütál a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri ezer négyzetméteres színpadán, ezt követően pedig még öt estén láthatja majd a közönség. 

 

A 2023-as nyár musicalszenzációja olyan, országosan elismert alkotók együttműködéséből születik meg, mint Geszti Péter dalszövegíró és kreatív producer, Monori András zeneszerző és Tasnádi István szövegíró. 

 

Akárcsak a világhírű történetfolyamban, a Szabadtéri Játékok legújabb produkciójában is kerettörténet fogja össze egységes egésszé a keleti királyfiak, hercegnők, tolvajok és dzsinnek egzotikus világát megidéző kalandokat.

 

A musical kiindulópontján Sahriár király szerelmi bánattól szenved, míg elé nem vezetik Seherezádét. A szép és okos rabnő, hogy elkerülje a király haragjának áldozatul esett elődei sorsát, példázatos történetbe kezd. A fordulatos mese annyira megragadja az uralkodó figyelmét, hogy újabb és újabb éjszakákon át életben hagyja a lányt a befejezés reményében. Így bontakoznak ki a nézők számára ismert és meglepetéseket tartogató epizódok a musical folyamán.

 

A kiváló alkotógárdához a hazai színházi élet hasonlóképpen neves színművészei csatlakoznak a varázslat megteremtésében. Seherezádéként Trokán Nórát láthatja majd a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége. 

 

A kitűnő hangi adottságaival a zenés színház berkeiben is otthonosan mozgó, és immár fotóművészként is elismert, szabadúszó színésznőt 2011-ben és 2012-ben az Újszegedi Szabadtéri Színpad egy-egy ifjúsági előadásának női főszerepében már láthatta a szegedi közönség. A Dóm téren Seherezádéként debütál idén augusztusban.

 

A Junior Prima- és Domján Edit-díjas színművészre komoly kihívás vár, hiszen Seherezádé központi szerepében az ő kezében összpontosulnak a cselekmény szálai, a feldolgozott történetek mesélőjeként alakítása meghatározza az egész előadást. 

 

– A Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadán fellépni komoly presztízsű dolog, számos nagy név fordul itt meg a szakmából. A közönség soraiban ültem már a Dóm téren, és rendkívül erős energiával bír az egész hely, a színpad, a nézőtér. Ilyenkor mindig belegondoltam, milyen lehet egy ekkora színpadon játszani – nyilatkozta Trokán Nóra.