Új óriáskerék lesz a szegedi karácsonyi vásárban: a Dóm téren állítják fel, zárt kabinjai lesznek

Garai Szakács László

2022. október 20. 16:54

Új óriáskerék lesz a szegedi
karácsonyi vásárban: a Dóm téren állítják fel, zárt kabinjai
lesznek

Az adventi készülődés november 25-én kezdődik, a programok, a látványosságok és a gasztronómiai élmények egészen december 24-éig várják az érdeklődőket három belvárosi helyszínen – mondta a Rácz Attila, a Szegedi Karácsonyi Hetek eseményeit szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Az idei adventi ünnepségsorozat központi helyszíne a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a kilátogatókat.

 

– A mai napon állapodtunk meg partnerünkkel, így egy nagyszerű újdonságról is be tudok számolni: idén a Dómmal szemben állítják fel a közel 50 méter magas óriáskereket, amiből csodálatos panoráma nyílik majd az ünnepi fényekben pompázó belvárosra. A szegediek nagyon kedvelték a „régi” óriáskereket is, de elérkezettnek láttuk az időt a változtatásra. A látogatóktól érkező kéréseket is szem előtt tartva idén egy nagyobb óriáskerék érkezik Szegedre, ami már szélvédett, zárt kabinokkal rendelkezik. Az építés előkészületei a héten már el is kezdődnek a Dóm téren, és a tervek szerint már november elején felülhetnek az érdeklődők az óriáskerékre, ami egészen január 8-áig forog – mondta Rácz Attila.

 

A mesekastély helyett idén egy kisebb faházban várják majd a gyerekeket; a tér közepén felépül a közkedvelt szalmalabirintus is. Látványban sem lesz hiány, péntekenként izgalmas tűzzsonglőr-show varázsol majd egyedi hangulatot a Dóm térre, vasárnaponként gyertyagyújtás lesz az óriás adventi koszorúnál. A szombati napokra is terveznek újdonságokat, ezek szervezése még folyamatban van.

 

A Klauzál téren, a Város karácsonyfája mellett, valamint a Dugonics téri világító szarvassal szemben ismét kaphatók lesznek forró italok, sült gesztenye és többféle kürtőskalács is.

Címlapon

mutasd mind