Újra megvétózta az Oroszország elleni uniós szankciókat Magyarország

Ezúttal nem az olajembargó miatt, hanem mert a vagyonbefagyasztással és beutazási tilalommal sújtott személyek között ott van Kirill pátriárka, az ortodox egyház feje, Putyin elnök és a háború feltétlen támogatója.
Kékes Viktória

2022. június 02. 08:14

Újra megvétózta az Oroszország elleni uniós szankciókat Magyarország

Az Eurológus több forrásból úgy értesült, hogy a célegyenesben ismét vétót emelt Magyarország az Európai Unió Oroszország elleni hatodik szanckiós csomagja miatt. 

 

Az ok ezúttal nem az olajembargó kérdése, hiszen Magyarország  kérésének megfelelően, a csővezetéken szállított kőolaj egyelőre mentességet kap a tilalom alól. 

 

Az nem tetszik a magyar miniszterelnöknek, hogy az újabb szankciós csomag részeként az EU befagyasztaná az orosz ortodox egyházat vezető, Vlagyimir Putyin és a háború mellett nyíltan kiálló, orosz propagandát hangoztató Kirill pátriárka vagyonát.

 

Az Eurológus értesüléseit alátámasztja, hogy a Fidesz egykori uniós pártcsaládjának, a Néppárt frakciójának külügyi szóvivője Twitteren már reagált a magyar vétóra. Michael Gahler azt írta:

 

 

„Orbán megvédi azt a Kirill pátriárkát, aki áldását adja az orosz diktátor parancsaira elkövetett háborús bűnökre Ukrajnában. Szégyelld magát! Egy nap kiderül, mivel zsarolnak az oroszok. Amit művelsz, szörnyen kínos a szabadságszerető magyar népnek”!