Völner–Schadl-szalagok: Valamikor esetleg, úgy hétfő-kedd-szerda körül tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?

Újabb részletek Völner Pál és Schadl György telefonbeszélgetéseiből.
Kékes Viktória

2023. január 25. 09:36

Völner–Schadl-szalagok: Valamikor esetleg, úgy hétfő-kedd-szerda körül tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?

Újabb részleteket szivárogtatott ki Schadl György és Völner Pál lehallgatott telefonbeszélgetéseiből a Blikk. A most nyilvánosságra hozott felvételeken Schadl Varga Judittal akar találkozni, témaként a fegyelmi eljárásokra adott barátságtalan reakciókat jelöli meg. Völner azonban megnyugtatja: személyesen fogja kezelni a problémát. 

 

A korábbi hanganyagokból megtudhattuk, mi volt Völner feleségének reakciója, amikor a nyomozók lefoglalták fia 30 milliós Porschéjét, illetve Varga Judit feljelentése is szóba került. 

 

Az új információk birtokában a Demokratikus Koalíció parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. Szerintük a nyilvánosságra került 

 

„újabb hangfelvétel erősíti a gyanút, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter is érintett lehet saját volt államtitkára, a korrupció miatt lebukott Völner Pál ügyében”. 

 

Az ellenzék tavaly már próbálkozott egy úgynevezett eseti bizottság felállításával a Völner-Schadl-ügy kapcsán, azonban a kezdeményezést már az igazságügyi és a törvényalkotási bizottságban is leszavazta a kormánypárti többség.

Címlapon

mutasd mind