Vasárnap bezár a Felülnézet a Reök-palotában

December első vasárnapjáig látogatható Stefanovits Péter életmű-kiállítása a szegedi REÖK-ben. A Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes Művész több, mint százötven alkotását állították ki az elmúlt hetekben a Felülnézet című tárlaton.
Rafai Gábor

2022. november 28. 10:52

Vasárnap bezár a Felülnézet a Reök-palotában

Élénk érdeklődés övezi október 15-i megnyitója óta Stefanovits Péter összegző tárlatát. Az idén 75 esztendős grafikusművész a szegedi Reök-palotát választotta életmű-kiállítása helyszínéül. 

 

A kétszintes épület kiállítótereit teljes egészében megtöltik a sokoldalú művész klasszikus és kísérletező eljárásokkal készült grafikai és festészeti alkotásai, vegyes technikájú művei és különleges installációi. 

 

A tárlat a képzőművész legfrissebb munkáiból és korábbi korszakainak legjelentősebb darabjaiból válogatva egészen különleges atmoszférájú térben mutatja be a művészeti közéletben is rendkívül tevékeny, kísérletező hajlamú alkotó munkásságát.

 

A Felülnézet megtekintésére december 4-ig, vasárnap estig nyílik lehetősége az érdeklődőknek. A palota kiállítótereit szerdától vasárnapig, 10-től 18 óráig látogathatják az érdeklődők.

 

Keddtől egy másik rangos kulturális eseménynek, a Szegedi Nemzetközi Hárfaversenynek is otthont ad a Regionális Összművészeti Központ. A verseny időtartama alatt az épület különféle termeit, többek között kiállítótereit is birtokba veszik a húros hangszeren játszó fiatal művészek. Így keddtől vasárnapig Stefanovits Péter életműtárlatát is hárfahangok töltik meg, a Munkácsy-Mihály-díjas alkotó egyedülálló művei mellett.

 

A kiállítás lezárultát követően a Reök-palota földszintjén található Fesztivál Jegyiroda továbbra is várja az érdeklődőket december folyamán. 

 

További, aktuális információkról pedig ezután is a REÖK weboldalán értesülhetnek majd az érdeklődők.