Végre! Megvan az első győzelem, egy irány van most már a tabellán: csak felfelé! Pick Szeged–Elverum Håndball 30–23

Kényelmes meccsen szép lassan húzott el a Pick Szeged, nem kellett küzdeni a győzelemért. Szerencsére. Nagyon kellett már a siker az idei Bajnokok Ligája-szezonban.
Végre! Megvan az
első győzelem, egy irány van most már a tabellán: csak felfelé!
Pick Szeged–Elverum Håndball 30–23

Pick Szeged–Elverum Håndball 30–23 (16–10)

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. Szeged, Pick Aréna, 3700 néző. Vezette: Daniel Accoto Martins, Roberto Accoto Martins (portugálok).

Pick Szeged: Alilović 1, Krivokapić – Bombač 3, Tønnesen 6, Gaber, Bodó, Radivojević, Rosta 6, Miguel Martins 3, Garciandía 1, Blonz 4/3, Szita 1, Šoštarić 3, Mačkovšek 2, Radvánszki, Molnár. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Elverum Håndball: Imsgard, Mizera – Blomgren 4, Hedberg 1, Hübert Larsen, Thorsen Lien 1, Anderson 1, Awad 1, Borzaš 3, Fingren 1, Grøndahl 2/1, Þorkelsson 1, Haungseng 1, Langaas 2, Heldal 2/2, Berg 3. Vezetőedző: Børge Lund.

Hétméteresek: 4/3, illetve 6/3.

Kiállítások: 8 perc, illetve 4 perc.

 

Harminchárom másodperc kellett az első kék gólhoz, hihetetlen egyszerű volt: Mačkovšek tette be a hatosra Rostának, aki ráért úgy befordulni, mint egy 280-as Ikarus, és a jobb alsó sarokba pattintott. A második gólt meg ugyanoda söpörte: Bombač bejátszás közben „elhagyta” a labdát, az bepattant a hatosra, Rosta volt a legéberebb utánaugrott és besöpörte a norvég kapuba. Ekkor a norvég B közép adta a hangulatot, látszott a Pick Arénán a négy BL-vereség szurkolószámban és hangzavarban is. A tizedik percre ébredt fel a tábor, 6–4 volt ekkor, majd Tønnesen a kapus nyakán át préselte a kapuba a labdát, 7–4.

 

12–7-re elhúztak a kékek a félidő közepére, ekkor kért először időt Børge Lund: Šoštarićnak húzta le a szélre a labdát a Pick, ő meg a rövidbe pattintott. A 22. percben Alilović a jobb kapufa segítségével védett, majd üres kapus gólt dobott, ekkor volt először igazán BL-hangulat az Arénában.

 

 

A félidő hajrájában fél percen belül Alilović kétszer ugyanúgy védte Þorkelsson ziccerét, mindkétszer Imsgard egész pályás indítás után próbált gólt lőni az izlandi, ám Mirko mindkétszer állva maradt, nem mozdult el, így hiába húzta vissza mindkétszer a labdát az Elverum 17-ese, nem talált be.

 

Rendben volt az első félidő, de az már ekkor látszott, az Elverum egy príma EHF-kupacsapat.

 

Két szélsőgóllal indult a második félidő: Šoštarić a helyéről, Blonz a hetesvonalról dobta. Alilović hetest fogott a 38. percben, egyre nőtt a különbség, rendben volt ez viszont az Elverum lassan elvesztette EHF-kupacsapat jellegét, kezdett hasonlítani a meccs egy átlagos magyar bajnokira, 21–12-nél tettem ezt a megállapítást, majd Rosta tíz gólra növelte rögtön a szegedi előnyt, 22–12.

 

A 42. percben jöhetett megint a szurkolói csapat, Elverum-időkérés közben táncoltak egy rövidet. Ezután Tønnesent küldte le két percre Daniel Accoto Martins, mert ő úgy látta, lábbal kapott bele a labdába, nem a jobb kezével, pedig de, majd tizenkét másodperccel később Šoštarićot is lezavarták. Ekkor egy kicsit szétesett a meccs, fura volt kilenc gólos hazai vezetésnél bírózni, de tény, rászolgáltak a portugálok. Alilović meg a vastapsra szolgált rá: előbb Haugseng lövésébe állt bele majd Thorsen Lienébe.

 

A meccs hajrája is Elverum-időkéréssel kezdődött, 27–19-re vezettek ekkor a kékek, a csajok viszont nem táncoltak, nem lehet mindig ezek szerint. Két norvég hetessel folytatódott a meccs, az elsőt belőtte Heldal, a másodikba remekül kapott bele Mirko a bal kezével, 27–20. Tizenhét másodperccel a vége előtt JCP is időt kért, megbeszélték az utolsó figurát a meccsen: nem sikerült megcsinálni, időn túli szabaddobással ért véget a meccs Garcinadía megpróbálta, de fölé dobta, 30–23.

 

Megvan az első győzelem az idei Bajnokok Ligája-sorozatban!

 

Értékelések

Juan Carlos Pastor: – Az első gratuláció a csapaté, megérdemelték már azt a sikert. Minden meccs más és más, ma elég jól dolgoztunk a pályán. Nagyon fontos volt ez a siker, Mirko pazarul védett. Sokat jelentett, hogy a szünetre hat góllal mehettünk be, a második félidőben már csak menedzselni kellett a találkozót. Egy kritikus pillanat volt a meccsen, a kettő emberhátrányunk, de jól jöttünk ki belőle. A győzelmünkre most már tudunk építeni a Bajnokok Ligájában. Még több munkára, még több jó teljesítményre van szükségünk.

 

Børge Lund: – Gratulálok a Pick Szegednek és Juan Carlos Pastornak. Igyekeztünk stabilan játszani a mai meccsen, de ez csak egy ideig sikerült. Mégis az elmúlt időszak egyik legstabilabb játékát nyújtottuk. Voltak jó megoldásaink a meccsen, a hatosfal közepén egészen jók voltunk, de tudtuk, a Pick Szeged egy nagyon erős csapat, amelyik folyamatosan változtatja a statisztikáját. Mirko Alilović csodálatosan védett.

 

Rosta Miklós: – Végre megvannak az első pontjaink, megvan az első győzelmünk. Bízom benne, hogy a játékunk tovább fejlődik, lépésről lépésre kell haladnunk. Remélem, a következő meccseken is ilyen jól fogunk védekezni.

 

Uroš Borzaš: – Szegeden mindig élmény játszani. Tudtuk, hogy elejétől nyomni fognak, tudtuk, hogy nehéz lesz, megtettünk mindent, amit lehetett. Nagy volt a nyomás a Pick Szegeden, de Mirko remekül védett, nagyon sok ziccerünk volt, amiket védett, vagy rossz megoldásokat választottunk. A második félidőben próbáltunk kapaszkodni, de nem tudtunk közelebb kerülni.