Vereséggel kezdte az idényt a Szeged: MTK Budapest–Szeged-Csanád GA 2–1 (0–1)

Az NB II 1. fordulójának záró mérkőzésén az élvonalból kiesett MTK fogadta a Szegedet. A kék-feketék az első félidőben jobban játszottak, a vezetést is megszerezték, azonban a második félidőben az MTK, Futács duplázásának köszönhetően fordított és megszerezte a 3 pontot.
Vass Imre

2022. augusztus 01. 22:14

Vereséggel kezdte az idényt a Szeged: MTK Budapest–Szeged-Csanád
GA 2–1 (0–1)

A találkozó esélyese az MTK volt, így nem véletlen, hogy támadólag léptek fel az első perctől kezdve, azonban a vendégek jól védekeztek. Sőt, egyre sűrűbben vezettek támadásokat és folyamatos veszélyt jelentettek az MTK kapujára.

 

Végül a 34. percben megszerezte a vezetést a Szeged. Pintér végzett el szögletet a jobb oldalról, a labdára Temesvári érkezett, és a kapujából rosszul kimozduló Balázs mellett az ötös vonaláról, a jobb alsó sarokba fejelte a labdát (0–1).

 

A szünetig maradt a szegedi fölény, azonban azt nem sikerült újabb gólra váltani. 

 

A második félidőre Lehoczky lépett a pályára. A játékos beállítása jó ötletnek bizonyult, hiszen a 61. percben egy remek egyéni megmozdulás végén tökéletes labdát varázsolt Futács elé, aki egy 12 méteres kapáslövéssel kiegyenlített. (1–1)

 

A továbbiakban is megmaradt a hazaiak lendülete, amelyet a 67. percben váltottak gólra. 

 

Szilágyi a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához, a megítélt büntetőt Futács végezte el és lazán a bal sarokba lőtte a labdát. (2–1)

 

Az utolsó negyedórára egyre jobban elfáradtak a szegediek, több lehetőség is adódott az MTK előtt, de újabb találat már nem született.

 

MTK Budapest–Szeged-Csanád GA 2–1 (0–1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2000 néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Király Zsolt)

MTK: Balázs – Varju, Szépe, Nagy Zs., Medgyes S. – Kata (Horváth A., 90+2.), Mezei (Lehoczky, a szünetben), Bognár I. – Stieber Z. (Miknyóczki, a szünetben), Futács (Kovács Mátyás, 75.), Németh K. (Barkóczi, 89.).

Szakmai igazgató: Bognár György

Szeged: Molnár F. T. – Ódor, Temesvári, Szilágyi Z., Kővári (Bitó, 74.) – Gajdos, Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., 86.), Pintér Á. (Dobos Á., 64.) – Szatmári L. (Szakály D., 64.) – Bíró B. (Haruna, 64.) 

Vezetőedző: Alekszander Sztevanovics

Gólszerző: Futács (61., 67. – a másodikat 11-esből), ill. Temesvári (34.)