Víz világnapi programokkal indul a szezon a vadasparkban

Az idén is csatlakozik a Víz Világnapja szegedi programjaihoz a vadaspark. Vasárnap a családokat várják, kedden pedig óvodás és iskolás csoportoknak tartanak izgalmas természetbúvárkodást.
Rafai Gábor

2022. március 18. 09:11

Víz világnapi programokkal indul a
szezon a vadasparkban

Lassan három évtizede, 1993 óta március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. A Szegedi Vadasparkban évek óta megemlékeznek e jeles évfordulóról, ilyenkor közösen gondolkodhatunk arról, mit jelent az ember, és a természet életében is a víz, miért fontos, hogy védjük a vizeinket.

 

Bolygónk népessége egyre gyarapszik, ezzel egyidejűleg nő a vízfogyasztás is. Sajnos ma is a Föld lakóinak egy ötöde vízhiányos területen él. Évente mintegy 20 millió ember hal meg a nem megfelelő ivóvíz által okozott betegségekben. Mindannyiunk feladata tehát, hogy megvédjük vízkészleteinket.

 

Ennek jegyében rendezik meg idén is Víz világnapi programjaikat a vadaspark munkatársai.

 

  • Március 20-án, vasárnap délelőtt 10 órától a családokat várják, hogy játékos formában ismertessék meg velük is a víz fontosságát, az azzal kapcsolatos környezetvédelmi problémákat és a lehetséges víztakarékossági ötleteket.
  • Március 22-én, kedden délelőtt 9 órától pedig az általános iskolák alsó- és felsőtagozatos osztályait várják ingyenes feladatlapok a jegypénztárnál. A hibátlanul kitöltött feladatlapokért az oktatóközpontban oklevelet ajándékoznak.

 

A csoportokat több helyszínen is interaktív, élményközpontú, játékos mini foglalkozásokon vehetnek részt a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály munkatársának közreműködésével.