Zelenszkij képmutatásnak nevezte Putyin másfél napos fegyverszünetét

Ez lehet az első hivatalos fegyvernyugvás a háború február 24-i kitörése óta. Az orosz elnök az ortodox karácsony miatt rendelt el 36 órás tűzszünetet, ezért mondja az ukrán elnök, hogy Putyin képmutató.
Cservenák Zoltán

2023. január 06. 07:47

Zelenszkij képmutatásnak nevezte Putyin másfél napos fegyverszünetét

Az Európában mesés vagyont tartó, és az Orbán Viktorék által az uniós szankciós listáról lehúzatott Kirill pátriárka javaslatára rendelt el 36 órás fegyverszünetet az orosz elnök Ukrajnában.

 

Sok száz gyerek, több ezer civil nő és férfi már nem karácsonyozhat Ukrajnában, mert orosz katonák meggyilkolták őket – ez van a mérleg egyik serpenyőjében, a másikban viszont csupán Vlagyimir Putyin 36 órás karácsonyi tűzszünetét találjuk. Nem véletlen, hogy Volodimir Zelenszkij képmutatásnak és cselnek nevezte a gesztust, továbbra is azt követeli Vlagyimir Putyintól, hogy az orosz hadsereg vonuljon ki Ukrajnából.

 

Közben eldőlt, hogy Németország is hajlandó harckocsikkal segíteni Ukrajnát, méghozzá Marder gyalogsági harcjárművekkel és a hozzájuk tartozó kiképzéssel. Az Egyesült Államok már korábban bejelentette azt, hogy Bradley, a franciák AMX-10 RC páncélozott harcjárműveket küldenek az oroszok ellen honvédő háborút folytató ukránoknak.